Pilates

DSC 0576Wat is Pilates?

Pilates is een holistische trainingsmethode voor lichaam en geest. Het is een systeem van precies en beheerst uitgevoerde bewegingen dat zowel de kracht, de souplesse als het lichaamsevenwicht zal verbeteren. Het is nooit te laat om met pilates te beginnen. Door regelmatig te trainen en de juiste oefeningen te doen bent u op weg naar een goed en gezond figuur. Met pilates worden alle spieren sterker, ook de dieper gelegen spieren, zodat de alledaagse taken vlotter zullen verlopen. Vaak wordt het ook benoemd als denktraining, dit door de hoge eisen die gesteld worden aan concentratie, zelfbeheersing en nauwkeurigheid. De zes grondbeginselen zijn ademhaling, beheersing, centreren, concentratie, bewegingsstroom en precisie. Zij vormen de basis van een effectieve en geslaagde training.

 

Een opgeleide pilatesleraar heeft tot taak iedere leerling individueel te begeleiden en aparte oefeneenheden voor die persoon zinvol en steeds weer opnieuw samen te stellen, net zoals Pilates deed. Enkele sfeerbeelden van de vorige lessenreeksen kan je terugvinden op onze pagina 'voorbije activiteiten'.
 

Praktische informatie

Waar?
Groepspraktijk Manuwell
Dorpsstraat 14 , 9870 Machelen- Zulte

Wanneer:
Woensdagavond: een groep om 19u15 en een groep om 20u30

De lessen duren telkens een uurtje en worden gegeven in groepjes van 6 à 7 personen. Een reeks bestaat uit 10 lessen.
Nieuwe opstart in oktober 2021!

Prijs:
Voor 10 lessen is het 100 euro. Wanneer je een les niet aanwezig kan zijn, mag je die beurt gebruiken om eens te komen sporten op onze toestellen of een sessie op de andullatiematras.

Wat breng je mee?
Losse kledij aandoen, water en een handdoekje. Wij zorgen voor de matten en het nodige oefenmateriaal.

Heb je interesse of wil je je inschrijven? Laat ons iets weten!
Je kan ons bereiken via mail: info@manuwell.be of telefonisch: 0473/835092
Vermeld hierbij duidelijk voor welke avond en uur je je graag zou inschrijven.

De Pilatescoach: Veerle De Smet