Tip van de maand

Juli - Wandel mee met de '100 Km Covid Challenge powered by Dodentocht'

Ongetwijfeld was je je al sportief - of mentaal ;) - aan het voorbereiden op je deelname aan 100Km Dodentocht. Je keek waarschijnlijk al reikhalzend uit naar het tweede weekend van augustus om te starten aan 100Km Dodentocht. Maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Door het annuleren van 100Km Dodentocht viel ook voor jou een sportieve uitdaging weg. Maar dan komen wij met goed nieuws: vanaf 1 juni 2020 kan je je inschrijven voor 100Km Covid Challenge powered by Dodentocht.

December - Vanaf 11 februari 2020 moet je 112 bellen!

Binnenlandse Zaken voert vanaf 11 februari volgend jaar een keuzemenu in voor noodoproepen. Wie dan het noodnummer 112 of 101 belt voor dringende hulp, krijgt een keuzemenu en zal moeten kiezen of hij de brandweer, een ziekenwagen of de politie nodig heeft. Volgens de christelijke vakbond (ACV) is zo'n keuzemenu alleen maar een manier om het personeelstekort aan te pakken en dat kan niet.

Oktober - Nationale Alzheimers Liga lanceert een nationaal nummer

Mensen met de ziekte van Alzheimer voelen zich vaak verkeerd begrepen, zitten in een sociaal isolement en worden aan zichzelf overgelaten. Daarom lanceert De Nationale Alzheimer Liga een campagne rond een gratis nummer, dat voor iedereen vlot bereikbaar is, en dit 7 dagen op 7. Wie vragen heeft, niet echt weet wat te doen, met iemand wil praten of ervaringen wil uitwisselen, kan voortaan terecht - in het Nederlands of het Frans – op één enkel nummer: 0800 15 225.

Pages