Tip van de maand

December - Vanaf 11 februari 2020 moet je 112 bellen!

Binnenlandse Zaken voert vanaf 11 februari volgend jaar een keuzemenu in voor noodoproepen. Wie dan het noodnummer 112 of 101 belt voor dringende hulp, krijgt een keuzemenu en zal moeten kiezen of hij de brandweer, een ziekenwagen of de politie nodig heeft. Volgens de christelijke vakbond (ACV) is zo'n keuzemenu alleen maar een manier om het personeelstekort aan te pakken en dat kan niet.

Oktober - Nationale Alzheimers Liga lanceert een nationaal nummer

Mensen met de ziekte van Alzheimer voelen zich vaak verkeerd begrepen, zitten in een sociaal isolement en worden aan zichzelf overgelaten. Daarom lanceert De Nationale Alzheimer Liga een campagne rond een gratis nummer, dat voor iedereen vlot bereikbaar is, en dit 7 dagen op 7. Wie vragen heeft, niet echt weet wat te doen, met iemand wil praten of ervaringen wil uitwisselen, kan voortaan terecht - in het Nederlands of het Frans – op één enkel nummer: 0800 15 225.

September - Sporten in het groen is goed voor je concentratie en slaap!

Wie regelmatig beweegt in het groen, voelt zich gelukkiger, ervaart minder stress, is meer geconcentreerd en slaapt beter. Dat blijkt uit een meting bij 500 Vlamingen door gezondheidsfonds CM, BOS+ en Natuur en Bos. Het onderzoek kadert in de campagne 30-30, waarbij 5.400 Vlamingen zich hebben geëngageerd om 30 dagen lang 30 minuten te bewegen in de natuur.

Augustus - Raad van State vernietigt verminderde terugbetaling voor fibromyalgiepatiënten

De regeringsbeslissing om minder kinesitherapiesessies terug te betalen aan mensen die aan de ziekte fibromyalgie lijden, is ongedaan gemaakt door de Raad van State.
De oude regeling wordt daardoor met terugwerkende kracht weer ingevoerd, zo meldde RTBF.

Fibromyalgie is een aandoening waarbij mensen geconfronteerd worden met chronische pijn in de spieren en het bindweefsel. De ziekte gaat vaak ook gepaard met stijfheid, vermoeidheid en slaapstoornissen.

Pages